Het schooljaar is begonnen en zo ook het hoger onderwijs. Na wat zoeken, ects-fiches bekijken, te voelen wat ik écht verlang bij te leren en raad te vragen aan collega en docent CRAC Daisy Walk is het beslist: ik zal dit schooljaar een 6-daagse professionele opleiding tot “Trainingsacteur” volgen. Dit is niet zo gekend in België, maar het sluit mooi aan bij wat ik doe met Bibliodrama.

Aan bod komen o.a. verschillende inlevings- & dramatechnieken, werkvormen, agressiehantering, warming up & energizers, verschillende vormen van feedback geven, jezelf presenteren aan publiek/deelnemers en kritische beroepssituaties. Je leert ethische dilemma’s uitspelen en omgaan met weerstand. De meest voorkomende trainingsmodellen komen aan bod en je leert hoe je deze kennis kunt vertalen naar je rol als trainingsacteur. Je leert in de huid te kruipen van zeer uiteenlopende personen. Als trainingsacteur moet je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. We zullen tijdens deze lessen vooral heel veel oefenen met cases uit de praktijk. De theorie kan je dan thuis nog eens nalezen. […] Aan het eind van deze opleiding heb je een stevige basis om te gaan werken als trainingsacteur. Je beheerst de basismodellen die noodzakelijk zijn voor het werken in een rollenspel en je kunt op gepaste wijze feedback geven.

HebbesAcademy.nl

Wie kan me trouwens vertellen waar ik een opleiding psychodrama kan volgen? Dat zou mijn volgende move kunnen zijn.

En als alles meezit zal ik me volgend schooljaar inschrijven voor het postgraduaat Coaching, supervisie en teambegeleiding van HOGent.

Zo blijven we “altijd onderweg” 😉

ik-doos

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *